Anno1777 Srbija
Dobrodošli na oficijalni forum srpske ANNO zajednice. Molimo vas da se registrujete kako bi vam kompletan sadržaj postao dostupan.

Mehanizam igre

Ići dole

Mehanizam igre Empty Mehanizam igre

Počalji  Beredom taj Pon Dec 20, 2010 6:16 am

Svaki građanin u ovoj igri, ustvari i nije građanin, već je ROB. Zapravo, svaki igrač ima dva mastera. Prvi je onaj koji vas je doveo u igru (permanent), a drugi može biti bilo koji igrač koji vas napadne i pobedi (direct).

Kao i u svakom robovlasničkom društvu vi kao rob, možete biti prodati ili vas vaš direct master može zaključati i na taj način čuvati samo za sebe.

ANNO1777 je igra koja vam pored robovlasničkog sistema pruža i mnoge druge mogućnosti, kao što je privreda, vojna karijera ili politika. Bez obzira na vaš status roba, možete biti vlasnik firme u nekoj od mnogobrojnih industrijskih grana, ili možete biti vojnik za primer i osvajati i posedovati sopstvene regije ili se baviti politikom i postati član kongresa neke od postojećih država.

Osnova vašeg uspeha je vaše zdravlje (wellnes). Od njega zavise svi prihodi koje možete ostvariti u ovoj igri. Kao nov igrač imaćete 10% zdravlja i vaši prvi koraci će vredeti samo toliko. Ono što treba da vas raduje je da ispod toga nemožete pasti (može vam pasti zdravlje na 9,8 ali će se na punom satu vratiti na 10) i da se gubitkom zdravlja u ovom svetu ne umire. Ovde se umire neaktivnošću - posle 30 dana vam se briše acc, a sva vaša imovina, osim novca prelazi u vlasništvo vašeg mastera. Novac nasleđuje država.

Da bi se napravilo potrošačko društvo kreatori ove igre su smislili načine da vam obaraju zdravlje i da ga je potpuno nemoguće održati na 100%. Tako vam na svakih sat vremena zdravlje opada za procenat koji se dobija sledećom formulom:
%=trenutni wellnes*0.05

na primeru bi to izgledalo ovako:

ako imate wellnes 20% na punom satu će se umanjiti za (20*0,05)=1% ili 0,2
medjutim ako je vaš wellnes 100% on će se na punom satu umanjiti za 5.

Pored ovog obaveznog gubljenja zdravlja, isto vam opada i kada radite za 8% od trenutne vrednosti ili kada se borite, samo 1%.

Kada nešto pada mora da postoji način i da se podigne Very Happy. Vaše zdravlje možete podići na dva načina:

1.INSTANT PODIZANJE

U ovu kategoriju spadaju hrana i vino. Hranu možete jesti 4 puta dnevno i to u pravilnim intervalima od po 6 sati. Dok vino možete piti samo jednom u 24 sata. Kao i u nekim drugim igrama ovog tipa svi proizvodi su podeljeni u 5 kategorija kvaliteta. Q1 hrana će vam povećati zdravlje za 1, dok će vam q5 hrana povećati za 5. Kod vina je situacija malo drugačija. Kvalitet vina se dobija starenjem i vremenom provedenim na marketu. Tek proizvedeno vino (Q1) daje +1 zdravlja i svakim danom na marketu dobija po 0,4 dok ne dostigne vrhunac od 150 dana starosti i njegova hranljiva vrednost ne dostigne +60 zdravlja.

2.LAGANO PODIZANJE

Za ovaj način očuvanja i rasta vašeg zdravlja potrebna vam je kuća i ono bez čega se ne izlazi iz kuće - garderoba.

Kuća se može posedovati u stalnom vlasništvu ili iznajmljivati. Q1 kuća će vam u oba slučaja dnevno povećavati zdravlje za 5, dok će Q5 kuća, koja dolazi sa grejanjem i toplom vodom, na vaše zdravlje uticati sa +25.

Garderoba se sastoji od 10 delova i svaki deo vam daje bonus od 1 do 5 u zavisnosti od kvaliteta. Za razliku od kuće koja je večna garderoba se može pocepati pa ima ograničen rok trajanja. Q1 čarape će vam na primer trajati samo 6 dana dok će Q5 potrajati ceo mesec.

Bonus koji dobijete od kuće i zdravlja raspoređen je tako da svakoga sata dobijete određeno povećanje vašeg zdravlja. Na primer:

Ako posedujete kuću Q5 ona će vam svakoga sata davati 25/24h=1,04 zdravlja.
Isto važi i za garderobu, ceo set ili samo jedan odevni predmet će vam dati BONUS/24.

ZARADA cheers

Što se tiče zgratanja bogatstva, moderatori ove igre su se baš potrudili da to bude VEOMA teško. I ako je bilo za očekivati da imamo robnu razmenu, u igri postoje 3 nivoa novca. Prvi je lokalna valuta države u kojoj ostvarujete prihode, druga valuta je zlato, a treća i najvrednija je EURO. Ovu treću, tj. euro možete pretvoriti u realan novac i to je ono što ovu igru izdvaja u moru sličnih.

Lokalnu valutu (u našem slučaju RSD) zarađujete na nekoliko načina. Prvi i možda najvažniji je radom. I ako ćete na ponudi radnih mesta videti velike plate dugo ćete biti nezadovoljni svojim prihodima. Sistem je takav da vašu platu određuje vaša produktivnost, a nju vaš ekonomski score i zdravlje. Formula za vašu produktivnost je PROD=(EconomicScore+Trenutni Wellnes)/2. Economic Score na početku vašeg života je 0 i svakim radnim danom ga povećavate za 2, ali i opadne za 1 svakoga dana u 15h po našem vremenu, kada je inače početak i kraj dana u ovom svetu. Maksimalna vrednost ES je 100.

Drugi način za zaradu u dinarima su bonusi koje daje država ukoliko ima više od 1000 dinara u budžetu.

FIGHT BONUS

Ako ste dokoni možete se boriti sa ostalim igračima i svakom pobedom, pored bonusa dobijate i pobedjenog igrača za svog direktnog roba. Istog igrača možete napasti samo jednom u 24h, a Atack bonus možete uzimati neograničen broj puta. Da nebi samo kliktali i na taj način bili u velikoj prednosti u odnosu na ostale, manje dokone, kreatori igre su odredili pauzu između dve borbe u trajanju od 20 minuta koju naravno možete poništiti plaćanjem taxe od 0,1 euro.

BONUS ZA DIREKNTE ROBOVE

Ovaj bonus možete podizati jednom u 24h i odnosi se na broj direktnih robova koje posedujete u trenutku uzimanja bonusa.

BONUS ZA PERMA ROBOVE

Ovaj bonus kao i prethodni možete podiće jednom u 24h i odnosi se na broj permanentnih robova (referala) koje posedujete u trenutku uzimanja bonusa.

BONUS ZA KOMPLETAN PROFIL

Ovaj bonus takođe možete podići jednom u 24h, a dobija se ako odgovorite na svih 10 pitanja i postavite 10 ličnih fotografija.

BONUS ZA 5 DANA RADA

Ovaj bonus ćete dobiti ako ste vredan radnik i ako radite 5 dana za redom. Za razliku od prva tri bonusa koje morate sami inkasirati, ovaj bonus se automatski isplaćuje kada ispunite uslov.

Pored plate i bonusa vaš prihod u lokalnim valutama dobijate i od robova, odnosno od taxi koje vam oni plaćaju. U zavisnosti od vašeg zdravlja dobijate od 5-25% od svog direktnog roba i 5-10% od vašeg perma roba. Takođe i vi plaćate ove taxe vašim masterima i visina zavisi od njihovog zdravlja.

Osim u lokalnoj valuti možete zarađivati i golde i to u sledećim slučajevima

PRODAJA ROBOVA

Svakog roba, direktnog ili permanentnog, možete prodati na pijaci roblja. Od ovog prihoda plaćate samo taxu državi koja se određuje zakonima i različita je od države do države. Bitno je da pogledate visinu taxe pre određivanja cene roba kako nebiste došli u situaciju da prodate roba za manje para nego što morate platiti taxu. Isto važi za sve vrste roba koje se prodaju na marketu.

Preprodajom akcija drugih kompanija takođe možete ostvariri profit u zlatu kao i prodajom licenci i novina ali to spada u industrijsku zonu pa će o tome biti reči u tutorialima na ovu temu.

I na kraju TAXE

Osim taxi koje plaćate vašim masterima postoji i taxa koja se plaća državi. Država i ovde uzima svoj deo kolača, ali zarazliku od RL sistema ovaj vam vraća deo para kroz bonuse. Income Taxa se određuje zakonom i odnosi se samo na vaše prihode od rada ili profita koji ostvari vaša kompanija. Pored ove taxe postoje josh mnoge druge koje se odnose na industriju i njih plaćaju kompanije tako da u početku one netreba da vas brinu...Beredom
Admin

Posts : 106
Join date : 20.12.2010
Age : 43

http://anno1777.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu